12 mei Universal - Reisverslag uit Orlando, Verenigde Staten van Barbara Pouw-Lindemann - WaarBenJij.nu 12 mei Universal - Reisverslag uit Orlando, Verenigde Staten van Barbara Pouw-Lindemann - WaarBenJij.nu

12 mei Universal

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Barbara

17 Mei 2008 | Verenigde Staten, Orlando

Maandag 12 mei
Walter en ik waren in 1999 samen voor het eerst en voor het laatst in Universal Studios. En vandaag dan de eerste keer voor Raoul. In 1999 waren ze bezig met het maken van de Mummie en Men In Black. En nu is dan weer het nieuwste de Simpsons.
Als we gaan parkeren weet ik het weer: hier parkeren we in een garage en staat de auto dus de hele dag heerlijk koel. We lopen via allerlei roltrappen en rolbanden naar de ingang. Eerst kom je nog langs de boardwalk waar allerlei winkeltjes zitten. De ingang is duidelijk te herkennen met de grote wereldbol ervoor. Na de tassencontrole en de kaartjescheck zijn we binnen. Walter en ik willen eerst naar Jaws, en onderweg komen we nog de pinguïns van Madagascar tegen. Daar we gaan natuurlijk mee op de foto.
Bij Jaws gaan we eerst buiten met de gevangen haai op de foto en dan stappen we in de boot. Onze plekken zijn nu al nat, dus dat beloofd wat. Raoul vind het allemaal erg spannend en omdat wij weten wat er komt zijn we er helemaal klaar voor. Camera in de aanslag en lachen om al het gegil. Jaws komt een aantal malen voorbij en een paar keer heel erg dicht bij de boot. Raoul en ik worden erg nat, maar het blijft leuk.
Dan lopen we terug naar het kindergedeelte en komen langs de Man In Black. Die waren ze in 1999 nog aan het bouwen. Nu gaan we erin. Vooraf moeten alle tasjes, zonnebrillen, petten, ed in een locker worden gedaan,en dat blijkt ook wel nodig. Af en toe draai je namelijk keihard in het rond. De attractie gaat erom om zoveel mogelijk Aliens neer te schieten en dat is lachen geblazen. We hadden van Willem al gehoord dat je moet blijven schieten en ons schietsaldo valt ook nog wel mee dus. Walter 91.500, Barbara 76.000 en Raoul 9.000. Niet slecht dus voor een eerste keer.
We zoeken een rustig plekje op om ons bammetje met pindakaas, turkey en Nederlandse kaas op te eten. We zitten heerlijk verkoeld onder de waterspuiters bij Curious George. Als alles lekker genuttigd is lopen we naar Jimmy Neutron. Als grote fan moet Raoul daar natuurlijk in. Wat een feest. De bakjes waar je inzit komen een beetje los van de grond en gaan lekker onstuimig te keer. Je scheurt in je bakje achter Jimmy aan en alles doet mee. Walter moet het daarna even rustig aan doen, dus doen we eerst een fotoshoot bij Shrek, Fiona en de ezel. De ezel weet zelfs wat Donkey in het Nederlands is en we leren hem nog het woord voor cheese. Shrek is lekker op dreef en we lachen wat af.
Na een rondje lopen, een ijsje eten en meeswingen bij de Bleus Brothers, lopen we naar Shrek 4D. Met ons brilletje op genieten we van de voorstelling. Raoul is nog steeds niet helemaal weg van die brilletjes en kijkt zonder bril in 1D. Ook leuk, want de sproeiers en blazers blijven het natuurlijk wel doen. Als laatste doen we ET. Raoul heeft deze nog niet gezien, dus dat wordt straks thuis weer een hoop films kijken: Man in Black, ET, Jaws en Shrek nog maar een keer.
Na nog maar eens een strap te hebben gekocht en wat winkeltjes van binnen te hebben gezien vinden we het om 4 uur wel genoeg en gaan naar huis via de Bass Pro Shop. We eten ’s avonds bij de Outback en daar is het Aussie-food weer erg lekker.

• 17 Mei 2008 - 18:23

Jan En Miran:

Klintk ook weer als een super dag zeg!!! Leuk met al die figuren op de foto te gaan! Vooral shrek!!! Leuk, leuk, leuk!!