11 mei Aquatica - Reisverslag uit Orlando, Verenigde Staten van Barbara Pouw-Lindemann - WaarBenJij.nu 11 mei Aquatica - Reisverslag uit Orlando, Verenigde Staten van Barbara Pouw-Lindemann - WaarBenJij.nu

11 mei Aquatica

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Barbara

17 Mei 2008 | Verenigde Staten, Orlando

Zondag 11 mei
Ja, het is vandaag Moederdag en ik krijg mooie bedels van Pandora cadeau. Walter had in de vroege ochtend (hij is steeds om 7 uur al wakker) al een kakkerlak op zijn rug gevonden en op de foto gezet. Die moest ik dus eerst bewonderen voor ik kon ontbijten.
We vertrekken vroeg naar Aquatica. Ik ben heel benieuwd hoe het daar is. De entree is niet zo slim gemaakt. Er zijn 2 aanrijstroken voor de auto’s en die gaan dan over in 4 banen langs 2 huisjes. We doen er wel een half uur over om uiteindelijk geparkeerd te staan. En het kost hier $10. Op de parkeerplaats zien we mensen met koelboxen teruglopen en we vragen maar even aan een parkeerwacht wat wel en niet mag. Het blijkt dat er geen harde koelboxen mee mogen en alleen de zachte voor 6 flesjes. Ook mogen er geen blikjes naar binnen en geen spullen voor lunch. Een zak chips mag dus wel, maar besmeerde boterhammen mag niet. De jongen adviseert ons om alles onderin de tas te doen met wat handdoeken enzo erover heen. Dan bij de controle het een beetje aan de kant schuiven en dus niet alles te laten zien. En dat lukt gelukkig. Binnen is er dan wel de mogelijkheid om voor $20 onbeperkt te eten, maar ja, dat is natuurlijk allemaal weer hamburgers en friet. We komen de dag dus niet uitgehongerd door.
En dan het park: wij lopen naar links en zetten ons neer bij het bad met de golven. Die zijn niet zo hoog als in Typhoon Lagoon van Disney, maar het zijn er wel veel. Wat ik mis zijn de mensen die foto’s maken, maar ik zie later dat er door personeel vragen aan de bezoekers worden gesteld, dus ongetwijfeld zal daar nog aan gewerkt worden. We lopen een rondje een Walter en Raoul gaan in een waterglijbaan met een band voor 2 personen. Iedereen komt er lachend uit en zij vinden het ook erg gaaf. Dan gaan we in de baan die automatisch door het park gaat. Deze is wat klein en er is maar 1 in- en uitstappunt en ook hier geen fotograven, maar het is wel relaxed. Onderweg komen we langs de glijbaan die door de dolfijnen gaat. Dit zijn van die kleine zwart-witte en de tunnel gaat dan door hun water. Heel mooi gedaan. In de rustige waterbaan kom je ook nog langs een aquarium en onder een waterval. Erg mooi gedaan, maar ook heel druk.
We lopen verder en komen aan de rechterkant van het park. Daar is een heel gebeuren voor kleinere kids gemaakt. Echt super met omvallende emmers, waterpistolen, waterbruggen en nog veel meer. Het bad is op enkelhoogte en dus voor iedereen geschikt.
Nadat Raoul zich hier heeft uitgeleefd, lopen we verder en komen langs de snelle glijbaan. Hier ga je in met een matje waar je op moet liggen met je hoofd naar voren en waar dan ook 2 handvaten aan de voorkant om je vast te houden. Raoul vond het iets te snel, dus zijn we er niet in gegaan. Nog een tip: de vloer wordt erg warm, dus waterschoentjes zijn geen luxe. We komen langs het bad naast de golven en hier staan 2 glijbanen voor kinderen. Raoul gaat dus gauw terug naar “ons” bad en vermaakt zicht super in de golven. En zijn nog niet echt veel schaduwplekjes en misschien moet dat nog groeien, maar er zijn nog wel wat dingen waar aan gewerkt kan worden.
Om 16:00 uur hebben we genoeg water gezien en gaan via de Bass Pro Shop in Festival Bay naar huis terug.

• 17 Mei 2008 - 18:16

Jan En Miran:

Zo wat lijkt me dat gaaf zeg! Jammer dat er nog puntjes zijn waar aan gewerkt moet worden, maar zal vast gebeuren! Raoul heeft zich volgens mij goed vermaakt daar!