maandag 5 mei Busch Gardens - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Barbara Pouw-Lindemann - WaarBenJij.nu maandag 5 mei Busch Gardens - Reisverslag uit Washington, D. C., Verenigde Staten van Barbara Pouw-Lindemann - WaarBenJij.nu

maandag 5 mei Busch Gardens

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Barbara

06 Mei 2008 | Verenigde Staten, Washington, D. C.

Maandag 5 mei
Om half 8 gaan we eruit om na het douchen op naar het ontbijt te gaan. Nou, dat is een tegenvaller en zeker geen continental breakfast. Dezelfde koffie en thee die je de hele dag kunt krijgen en wat mierzoete kleine donuts verpakt in plastic. Verder staat dit dus gewoon op een tafeltje in de receptie. Dan maar op het balkon een boterham eten. Rond 9 uur gaan we op weg naar Bush Garden en via een toeristische route komen we er mooi bijtijds aan. Het is nog erg rustig en met onze e-tickets kunnen we zo door de slagboompjes heen. Even de streepjescode checken en je rechter wijsvinger in op een glaasje. We zijn hier nog nooit geweest, dus na elke bocht is het weer een verrassing. Ik vind dat er opvallend veel achtbanen zijn, en de 1 is nog groter als de ander. Bij SheiKra blijven we wel even kijken en we staan op het punt waar het water wordt geraakt. En komt een hele golf overheen en je kunt dus heerlijk nat worden op dat punt.
We gaan met de trein een rondje park en zien veel wilde dieren ook onderweg. Lopend komen we later langs de Oerang Outangs en tijgers. En dat hebben ze echt heel mooi aangelegd. Je kunt echt op 10 cm afstand komen en ze dus van heel dichtbij zien.
We gaan niets vermoedend in de Congo River Rapids. En maar goed dat het zo’n 30 graden is, want je wordt echt verder dan je onderbroek nat. Helemaal te gek. Wel een advies voor anderen: zorg dat je een plastic zak bij je hebt voor rugzak, cameratas ed, want hier is geen bakje waar je het in kunt doen. Al bij de eerste bocht ben je drijf en ook je schoenen. Overal is genoeg te zien en te doen en ook te kopen. Rond half 5 staan we echt afgedraaid buiten en hebben we de eerste test voor straks in Orlando weer gehad. We hebben bij de uitgang nog wel een foto van onszelf gekocht voor $16.99, dat is inclusief tax dan $18.18.
Thuis gaat Raoul naar het zwembad en Walter vissen. Ik werk mijn verslag bij en kan vanuit de kamer Raoul zien in het zwembad. Walter heeft pech: bij het in elkaar zetten van zijn hengel waait er een stuk in het water. Pech dus, hengel weg. Gelukkig heeft hij die van Raoul nog, maar hij vangt niets.
Het is nu 18:15 en Walter en Raoul zitten op de bank met een zak pretzels van one pound en ik tik dit verslag met een blikje Bud Light. Vanavond zullen we wel uit eten gaan. Later meer.
We hebben gegeten bij Crabby Bill’s, 7700 Courtney Cambell CSWY. Die zit tegen het Radisson aan. En jawel, er waren weer garnalen. Voorlopig maar niet op controle voor mijn cholesterol. Ik had een Key West Combo (20 garnalen gegrild op een stokkie en mauie mauie vis), jummie. Walter een shrimp combo met garnalen gegrild, gebakken en gefrituurd. Voor Raoul een Cheese pizza. En we hebben een dolfijn in de baai gezien. Echt heel dichtbij was deze dus. Mooie afsluiting van de dag.

• 06 Mei 2008 - 13:19

Arine:

Was weer super om de laatste verhalen te lezen. Krijg wel honger van al die verhalen over het eten daar en de hoeveelheden, jammie.

• 06 Mei 2008 - 16:44

Ans En Wim:

Volgens ons vermaken jullie je opperbest, en van de honger komen jullie ook niet om!!!! Groetjes vanuit een zonnig Hengelo.

• 06 Mei 2008 - 16:45

Miranda:

Wat klinken jullie verhalen fantastisch!! Net of we er zo zelf ook een beetje bij zijn. Blijf maar lekker schrijven!!!!

• 06 Mei 2008 - 18:06

Theresia:

Klinkt echt geweldig, jammer van de Hengel maar ach daar heb je je verzekering voor toch? Anders maar weer sparen voor een nieuwe, lekker al die garnalen en vis, mmmmmmm Geniet van al het moois en foto's maken hé! :)

• 06 Mei 2008 - 18:16

Chantal Toet:

Hoi daar,

Ik lees jullie verslag al vanaf het begin met heel veel plezier. Het is een soort voor genieten voor als we straks weer zelf gaan. OOk wij gaan naar Busch Gardens samen met onze amerikaanse vrienden. Ik moest wel lachen om jou opmerking over de vele achtbanen. Dat is namelijk waar BG om bekend staat en wat de mensen trekt. Michael heeft ze dan ook allemaal geprobeerd en de Sheikra wel meerdere keren. Ze hebben de sheikra echter aangepast en volgens mij hang je nu zo'n beetje helemaal los zonder vloer. Nou mij niet gezien. Achtbanen zijn leuk, maar er zijn grenzen. De Congo River Rapids hebben wij maar van de kant bekeken. Die is inderdaad heel erg nat. Maar wel lekker als het zulk weer is. We kunnen nu een beetje meegenieten want ook hier is het boven de 20 graden. Eindelijk, maar geen idee hoelang we dat vol houden.
    NOg heel veel plezier daar!! En hoe staat het met de aankopen op scrapgebied?

Groetjes Chantal

• 06 Mei 2008 - 18:19

Linda:

Heerlijk allemaal jongens! Ik heb Raoul al een aardig tijdje niet gezien...wat is ie knap!!!

• 06 Mei 2008 - 21:19

Frankiers:

Vergeet niet op Sanibel bij Cheeburger Cheeburger langs te gaan. Enorme én lekkere hamburgers. En heb je genoeg trek, dan hoef je niet af te rekenen en tsja, we zijn tenslotte Nederlanders.

• 07 Mei 2008 - 05:58

Jan En Miran:

SUPER weer om te lezen!!! Die achtbanen klinken heerlijk eng! Ik ga snel verder lezen! Ik begin weer bij het eind! :D

• 07 Mei 2008 - 06:47

Irene:

Heerlijk dat jullie het zo leuk hebben gehad in Bush Gardens. Zo te horen zijn er behoorlijk enge attracties daar. Jammer voor Walter dat hij zijn hengel half verliest, gelukkig heeft hij nog een reserve van Raoul. Kan hij toch nog aan de vis. Helemaal leuk hoor Barbara al die mooie foto's en heel gaaf dat je het zo doet want we kunnen nu wel lekker met je meekijken. Nou volgens mij gaan jullie nu zo'n beetje naar jullie villa. Wel lekker om zo een week nog lekker een heel huis tot je beschikking te hebben. Have fun.

• 07 Mei 2008 - 18:52

Marlies:

Jee het klinkt allemaal als een supervakantie Barbara Heerlijk hoor ! De foto's zijn al super, dat wordt scrappen !!!! Waren je andere amerika albums al af ?

update-je van af hier : Ben afgelopen vrijdag naar de verloskundige geweest en we zijn nu 12 weken en 1 dag in verwachting. We hebben weer een echo gehad en wederom was het weer erg mooi

(sorry hoor maar moest het je even vertellen)