De heenvlucht
Door: webmaster
Blijf op de hoogte en volg Barbara
27 April 2008 | Verenigde Staten, Fort Lauderdale
Hier in Fort Lauderdale is het nu vrijdagochtend 06:30 uur. Helaas staat ons lichaam al op half 1. Beetje raar dus.
Maar goed, eerst de dag van gisteren. Louis was keurig op tijd, maar helaas reed het op de A44 niet door en was het (nu dus al, hoe zal het zaterdag zijn) erg druk bij het inchecken van United Airlines. De familie van der Niet hebben we ook gespot.
Om kwart voor 11 stonden we pas bij de McDonald, dus te laat voor een “eerste echt Amerikaans ontbijt”. Dan maar gewoon aan de Mckroket en frietjes.
Om 11:00 zou het boarden beginnen, maar ook om half 12 waren we nog reuze op tijd.
We gingen om 13:00 uur in de lucht en hadden vooral een snelle vlucht van slecht 7 en een half uur.
In de lucht kregen we genoeg te drinken en te eten (de pasta is aan te raden).
Ik heb 3 films gezien: National Treasure (die moeten we thuis echt in het groot zien), Enchanted (zoooo lief) en August Rush (deze vond ik erg gaaf, met goede muziek).
Raoul had een vriendje in de stoel voor hem gevonden met natuurlijk ook een DS. Ze zijn samen aan het racen geweest. En Walter heeft zo tussen de bedrijven door geslapen.
In Washington hebben we even op de familie van der Niet gewacht om voor de 1e keer een beetje tot steun te zijn. Dus na de benodigde vingerafdrukken en foto’s hebben we de koffers gehaald. In feite zijn er maar 2 banden die met een aantal bochten ronddraaien. Voordeel van het wachten bij de douane is wel, dat de meeste koffers er al naast zijn en dus zo op het karretje kunnen. Een eindje verder mag je ze dan weer afgeven. Maakt niet uit bij welke band,” het komt allemaal goed schatje!”
Dan nog “even” de handbagage door de scans, en je schoenen, en je portemonnee, en je jas, en je laptop, en je riem….ja…alles moet af. Maar we hadden dit keer echt aardige mensen…Raoul mocht zowaar 2 pakjes drinken meenemen. Pffff.
En dan als eerste: koffie bij Starbucks natuurlijk. Heerlijk! En dan wordt de eerste aankoop in dollars gedaan: een T-shirt van Obama!
De gate voor de volgende vlucht naar eindbestemming Fort Lauderdale is zo gevonden. En wat raar….daar zijn we de enige Nederlanders. We zien niet hoeveel er doorvliegen naar Orlando, maar dat zal de rest van onze heenvlucht wel zijn.
Bij deze vlucht slapen we gelukkig alle3 heerlijk. Wat wil je, buiten is het dan wel 3 uur ’s middags, maar voor ons is het binnen al 9 uur ’s avonds.
Alle koffers weer gevonden en op met de bus-shuttle naar het auroverhuurcentrum.
En daar hebben we weer dezelfde pech als verleden jaar: Walter past niet in het aanbod van intermediate SUV. Hij kan gewoon niet door de voorruit kijken. De Pacific van verleden jaar staat er wel, maar dat wordt weer bijbetalen. Ik laat de manager erbij komen en uiteindelijk moeten we wel bijbetalen, maar ivp $30 per dag nu maar $11 per dag. Hier is natuurlijk het laatste woord nog niet over gesproken.
Op naar ons hotel met de TomTom. Alles geïnstalleerd, alleen Walter moet nog even wennen aan de automaat. We maken een noodstop, omdat hij toch met links wil koppelen en dus op de rem trapt.
Maar we zijn op weg en vinden het hotel. De auto kunnen we heerlijk koel in de kelder parkeren en dat voor maar $5 per nacht. (dat is wel even minder dan in Miami voor $20 per nacht.)
We krijgen een goede kamer met een koelkast, een magnetron en een koffiezetter. We weten dat we het slimst gelijk met de Amerikaanse tijd mee moeten en gaan dus nog maar uit eten. We komen bij de Bahia Cabana. Erg gezellig en zelfs met life-muziek. We hebben mooi uitzicht op de haven met wat kapitale boten.
Om 10 uur zoeken we onze bedden op en zijn zo vertrokken.
27 April 2008 - 11:46
Arine:
Heerlijk om je verhaal te lezen en goed dat de heenreis zo voorspoedig is verlopen. -
27 April 2008 - 12:34
Arianne Orlandoforum:
Wij hebben over 10 weken het zelfde traject. Ben benieuwd of het voor ons ook zo relaxt gaat. Veel plezier.
27 April 2008 - 12:59
Gé-Ans:
Hoi Babs,
Blij te horen dat alles goed is gegaan.
Snelle vlucht. Nogmaals een hele gezellige vakantie. Geniet er maar lekker van! Wij spreken elkaar de komende weken nog wel. Walter en Raoul de groeten van ons. Wij kijken uit naar de vakantie in augustus. -
27 April 2008 - 14:05
Marlies:
He super om te lezen dat de heenreis lekker vlot is verlopen.
Geniet ervan ! -
27 April 2008 - 15:02
Ans En Wim:
Gelukkig komt zo te lezen alles op zijn pootjes terecht.
En ik kan mij voorstellen dat Walter aan een automaat moet wennen.
Nog veel plezier en we wachten op het volgende verslag.
Groetjes. -
27 April 2008 - 15:23
Thea:
hoe luitjes fijn dat alles weer goed is gegaan geniet er maar lekker van en hou ons maar op de hoogte groetjes bram thea en kids -
27 April 2008 - 18:27
Jan En Miran:
He wat super om te lezen zeg!!! Hihihi al meerder keren ff lekker gelachen om je tekst en uitleg, voor de noodstop van Walter! :D
Klinkt helemaal al super zeg en fijn dat de reis goed is gegaan!
Geniet er van en snel weer verslag doen he?! -
27 April 2008 - 20:32
Irene:
Ha die Barbara how are you doing, wat gaaf dat alles zo goed is gegaan en heerlijk dat Raoul een vriendje had met een DS. Ja dan hoor je ze even niet. Gelukkig geen nare gevolgen van de noodstop, ja het is toch allemaal even wennen niet waar. Nou ik ben benieuwd naar het vervolg. Op naar het volgende adventure. Have fun!!!!!!
Bye Irene -
28 April 2008 - 17:37
Monika:
Hoi Bar, wat leuk zeg dat je een reisdagboek bijhoudt. Leuk om te lezen hoe het jullie vergaat tijdens jullie vakantie.
Nou ik kijk al uit naar het volgende verslag.
Ik wens jullie drietjes een hele fijne tijd en natuurlijk lekker weer!
Monika -
30 April 2008 - 17:17
Arianne:
vraagje:
Mocht je bij de luchthavan van fort lauderdale zelf je auto uitkiezen vanuit een aantal. Of krijg je er gewoon 1 toegewezen?